25 Mayıs 2013 Cumartesi

Serinin ilk maçı bizim: 1-0

                                                              



Maçtaydım bugün. Ergin hoca, maça gelenlere teşekkür ettikten sonra salonun daha dolu olması gerektiğinin altını çizdi, biraz hayal kırıklığına uğramış gibiydi ama bence yine de ilgi fena değildi. 7000'i aşkın taraftar vardı.

Gordon'un Tofaş maçındaki performansının fotokopisiyle başladık, ilk periyot boyunca her şey istediğimiz gibi gitti. Akıcı hücum, sert savunma ve isabetli şutlarla farkı 16 sayıya çıkardık. O noktadan sonra hem tribün hem de takım, tabiri caizse işi serdi. Hiç gereği yokken 12-13 saniyede kötü kullanılıp harcanan hücumlar, maç başındaki savunma sertliğinin yok olması ve tribünün maçtan kopması farkın erimesine yol açtı. Yanılmıyorsam üçüncü periyodun ortasına kadar da böyle devam etti bu saçma durum. "Noluyo lan?" sesleri tribünden yükselmeye başlayınca, önce taraftar kendine geldi sonra da takım.

Üçüncü periyodun sonu ve dördüncü periyotun tamamında savunma sertliğimiz üst düzeydeydi. Macvan ve Markoishvili'nin savunma direncine yaptığı katkı belirleyici oldu, Karşıyaka'ya kolay sayı şansı tanımadık.

Arroyo maça iyi başladıktan fakat ikinci periyotta oyundan düştükten sonra devreye girmekte bu kadar geç kalmamalıydı, Ndong hücumdaki tutukluğuna kendisi bile inanamadı. Bench'e gelirken o üzüntüsünü gözlemleyebildim.

Vasat hücum ettiğimiz ama savunma direncimizle kazandığımız bir maç oldu özetle. 

Pazartesi günü umarım daha kalabalık olacağız ve daha iyi hücum edeceğiz.

Ergin hoca ve aslan basketbolcularımıza teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder