29 Mayıs 2013 Çarşamba

İkinci maç da bizim! 2-0



Baş ağrısı, hafif ateş ve boğazımda sinir bozucu bir tırmalanmış hissi vardı maçtan bir gün önce. Baş ağrısı ve ateşim maç günü geçince salona gitmeye karar verdim. (Yalnız bağıramamak, ya da bağırdığında boğazının iyice acıması/ses tellerinin yetmemesi kötü bi durum tabi) Taraftar sayısı üç aşağı beş yukarı ilk maçla aynıydı sanırım. Yine güzel bir atmosfer vardı, Ergin hoca da twitter hesabından atmosferi beğendiğini yazdı maçtan sonra.

İlk maçın aksine Karşıyaka daha dominant başladı maça. Ersin Dağlı'nın orta mesafeleri girmeyince bir ara 7 sayı geriye düştük ki özellikle maç başları için hiç alışık olmadığımız bir durumdu bu. Cenk'in de erken üçlemesiyle maçın sıkıntılı geçeceğinin sinyallerini ilk periyottan aldık.

İkinci periyotta Euroleague seviyesindeki sert savunmamız ve hücumda biraz kıpırdamamız Karşıyaka'yı yakalamamızı sağladı. Müthiş savunmamızı Arroyo'nun hücumda omuzlarına binen yükü Macvan ve Markoishvili 'nin paylaşması takip edince devreyi 34-26 önde kapadık.

İkinci yarıda lig maçlarımız içindeki en kötü basketbolu oynadık maalesef. Savunmada takımın hakkını yemek olmaz, yine çok iyi savunma yaptık ama hücum için aynı şeyleri söylemek imkansız. Ndong pota altında inisiyatif almasa işimiz çok zordu. Ender ve Gordon'un Arroyo'ya yardımcı olması gerektiğinde topu sadece elinde tutarak saniye tüketmesi üretkenliğimizi çok azaltıyor.

Pek iyi oynayamasak da kazanmak çok güzel. Çok özlediğimiz, çok istediğimiz play-off finaline bir galibiyet kaldı.

Ergin hoca ve aslan basketbolcularımıza teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder