2 Temmuz 2013 Salı

2013-14 kadro planlaması, ihtimaller, transferler...

23 sezon sonra gelen şampiyonluk hepimizi çok mutlu etti. Şimdi kadromuzu daha da güçlendirme zamanı. Şu ana kadar resmileşen tek transferimiz Sinan Güler. Her hafta ve hatta her iki-üç günde bir farklı isimlerle görüştüğümüz/anlaşmaya yakın olduğumuz yazılıyor, değişik alternatifler ön plana çıkıyor. Kaçı asılsız dedikodudan ibaret, kaçı doğruluk payı olan haberler bilemiyoruz tabii...

Spanoulis'le başlayayım. Avrupa basketbolunun en değerli guardlarından birisi olduğu muhakkak fakat CSKA ve Barcelona gibi rakiplerimiz varken onu ikna edecek bir yıllık ücret önerebilir miyiz, pek ihtimal vermiyorum. En son dün akşam, 3 yıl için 10 milyon euroya CSKA'ya gideceği yazıldı. Kadroda görmek isterim -kim istemez- ama bir yandan da gelecek sezonların bütçesinin tek bir transfer yüzünden tehlikeye girmesini istemiyorum açıkçası. Sporda başarı kadar başarısızlık da bir ihtimal ve başarısız olduktan sonra tekrar ayağa kalkabilmek için sağlam bir ekonomik yapı gerekiyor. Bizde ise -basketbol şubemizi kastediyorum- bırakın "yapı"yı, yapının "temel"i bile yeni atılmış durumda. Spanoulis ya da benzeri kalitede basketbolcular şimdilik güzel bir hayal olarak kalsın, biz ayağımızı yorganımıza göre uzatalım derim. Görüşüm bu.

Arroyo'nun yıllık 2 milyon dolar istediği söylentileri çıkmıştı. Türkiye basketbol tarihine en çok iz bırakmış yabancılardan biridir Arroyo, bu kesin. Hem Beşiktaş'ta hem bizde oynadığı iki sezon boyunca kazandığı dört kupa ve oynadığı bir Türkiye kupası finali var. Fakat 35 yaşına girecek biri için 2 milyon dolar fazla diye düşünüyorum. "Orta yol bulunur, Arroyo takımda kalır" diyip tahminimi de yazmış olayım. 

Ergin hoca Planinic'in gündemimizde olduğunu doğruladı geçen hafta. Hatta "ben de özel olarak ilgileniyorum" de dedi. Özellikle geçen sezon Planinic'i bayılarak izleyen biri olarak gelmesini çok isterim. Bütçemizi zorlamaz ve çok değerli bir guardı kadromuza katmış oluruz. Şutu Spanoulis ve Arroyo kadar iyi olmasa da basketbol zekası ve yetenekleri muazzamdır. Oyun görüşü neredeyse kusursuz, SG ve hatta SF oynayabilmesi de cabası. Umarım renklerimize bağlarız Planinic'i. (Planinic transferi -Arroyo kalırsa- ya Gordon ya da Domercant'ın gitmesi anlamına gelir maalesef. O da üzerinde iyice düşünülmesi gereken bir husus)

Dört numara için yugo kökenli Erceg, Nemanja Bjelica, Dubljevic, Lorbek gibi alternatifler var. Bunun dışında Banvit'ten tanıdığımız Chuck Davis de düşünülebilir. Tercihim Erceg olurdu.

Pivot için de bir çok isim yazılıp çiziliyor, Jawai ya da Milicic fena olmaz.  (Zoric de düşünülebilir fakat FB Ülker'in ilgilendiği yazılıyor) Sofoklis ise -Ermal gibi ortalama bir yerli transfer etmediğimiz sürece- başımızı ağrıtır.

İçime sinen iki kadro şablonu oluşturdum. Transferler tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak rotasyon, kurduğum kadrolarla ne kadar örtüşecek, göreceğiz. Her şartta, Ergin hocaya güvenim tam.

PG: Ender, Arroyo, Planinic
SG: Göksenin, Sinan, Domercant
SF: Cenk, Markoishvili
PF: Ersin, Erceg
C: Furkan, Milicic

PG: Engin, Ender, Arroyo
SG:  Göksenin, Sinan, Gordon
SF:  Cenk, Markoishvili
PF:  Erceg, Ersin
C:    Furkan, Ermal, Jawai


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder