2 Temmuz 2013 Salı

Erkek basketbol: Sinan Güler Galatasaray'da



2013-14 sezonunda üç kulvarda mücadele edeceğiz ve geçen sezon yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak için alternatifi bol bir kadroya ihtiyacımız var. Bunun doğrultusunda da yerli rotasyonumuzun kaliteli ve geniş olması gerekiyor. Engin sezon başını kaçıracakken ve Göksenin daha yeni yeni toparlanıyorken kısa rotasyonuna bir transfer gerekiyordu ve bence doğru bir karar verip Sinan Güler'i kadromuza kattık.

Konu Sinan olunca "ama hücum" diyerek itiraz eden çok kişi oldu, gereksiz bir transfer olduğu söylendi. Katılmıyorum açıkçası, basit düşündüğümüzde, Sinan aynı Göksenin gibi işin savunma kısmında ön plana çıkacak ve savunmada sertliğe ihtiyacımız olduğu anlarda imdadımıza koşacak. Rotasyonda Arroyo, Markoishvili, Domercant, Cenk gibi şutuna güvenebileceğimiz isimler varken hücumu dert etmeye gerek yok diye düşünüyorum. (Kaldı ki, PG-SG ve PF takviyesi yapılacak daha)

Sinan Güler'in özellikle Euroleague'de ve ligde zorluk derecesi yüksek maçlarda savunma direncimize katkı yapacağını düşünüyorum. Abdi İpekçi veya Sinan Erdem'de oluşturacağımız atmosfer onun gibi mücadeleci bir basketbolcuya ayrı bir güç verecektir.

Hoş geldin Sinan, sarı kırmızı formayla başarılar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder