15 Temmuz 2013 Pazartesi

Futbolda iç transfer: Gökhan Zan, Hakan Balta, Engin Baytar, Umut Bulut, Erman Kılıç

TFF'nin saçma yabancı kısıtlamasından sonra yapmamız gereken en acil şey yerli futbolcu rotasyonumuzun geniş ve kaliteli hale getirilmesiydi bana göre. 18 kişilik maç kadrosunda maksimum 6 yabancının bulundurulmasına izin verilmesi dolayısıyla kadrodakilerden maksimum verim alıp, piyasadaki kaliteli yerlilerle de sözleşme imzalamamız kaçınılmaz hale geldi. Alper Potuk bu açıdan önemliydi ancak Halil Ünal'ın giderayak Fenerbahçe'ye yaptığı kıyak yüzünden Alper'i kaptırdık.

Sözleşmeleri sona eren Gökhan Zan, Hakan Balta ve Engin Baytar ile sözleşme uzatmak doğru hamleler. (üç futbolcumuzun da sözleşmesi 2+1)

Gökhan Zan her daim kendini hazır tutan, görev bulduğunda formanın hakkını veren bir futbolcu ve ortalama top tekniği ve tecrübesiyle katkı vermeye devam edecektir.

Geçen sezon bir anlık öfkesinin kurbanı olan Engin için 2011-12 sezonunun bir tekrarını bekliyorum, o sezon şampiyonlukta verdiği katkı unutulmazdı. Yetenek, hırs, mücadele azmi, ne ararsanız var Engin'de. İşin "psikolojik" kısmını da halledip yepyeni bir sayfa açacaktır bu sezon. Hamit,  Melo, Selçuk ve hatta Sneijder yerine zaman zaman forma bulacağını düşünüyorum.

Ciddi bir sol bek sıkıntısı çeken ülke futbolunda (düşünün milli takımda Hasan Ali gibi vasat bir sol bek oynuyor) vasata yaklaşan ya da vasat oynayan 3-4 bekten biri de Hakan Balta. Yabancı sınırlaması bu haldeyken ve Hakan da Fatih hocanın sevdiği öğrencilerinden biriyken sözleşme uzatma kararı yerindeydi.

Umut Bulut'u geçtiğimiz sezon kiraladığımızda çoğu kişi burun kıvırmıştı. Halbuki Sercan yerine Umut'un rotasyona girecek olması bizim için iyi haberdi. Klasik tabirle, formanın hakkını verdi, çok önemli goller attı, beş tane ciğeri varmış gibi mücadele etti. Bugün resmi siteden, 3+1 yıllık sözleşmeyi imzaladığı açıklandı. Umut aynı katkıyı bu sezon da verecektir.

Sivasspor'da oynarken en gıcık olduğum futbolcuların başında geliyordu Erman. Galatasaray'a karşı oynadığı her maçta döktürür, defansa zor anlar yaşatır ve gol bulmayı da başarırdı. Sivas'la olan sözleşmesinin bittiğini duyduğum gün "transfer eder miyiz" diye makara yaparken bir-iki hafta sonra KAP'a bildirilmesi ilginç bir sürpriz oldu. Forma şansı bulduğu her maç olumlu işler yapacağına inanıyorum. Engin kadar mücadeleci değil ama onun kadar hareketli, tekniği iyi ve gol vuruşlarında Engin'den daha başarılı. Erman'a şanlı formamızla başarılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder